Het pand in originele staat. Ongeveer in 1959

 

Louis en Jo Relou: de originele bewoners van het pand 2006

 

Mevrouw Relou en Karin verrichten de officiële opening 2009.

Frustratie als drijfveer voor de start van het Boordhuys

Met geluk een bovenraampje…
Ik denk dat we het allemaal wel herkennen: ik word gek van een saaie vergadering, in zo’n saai zaaltje, met van die nep-houten tafels, die in een vaste opstelling staan… Een vloerbedekking die nog te vies is om op te lopen, witte muren, tl-licht, in een kelder en als je geluk hebt een bovenraampje. Dan was ik aan het einde van de dag verbaasd dat de hele dag de zon geschenen had. Waarom kon ik niet naar buiten, waarom hebben we zo ontzettend lang gepraat over niet inhoudelijke zaken? Waarom was de thee weer veel te sterk, die zachte koekjes en de koffie te oud en waarom al die ongeïnteresseerde mensen de hele dag om me heen. Komende van de Hotelschool kon ik niet anders dan hiervan balen.Dat kan toch veel beter? Álles kan beter!

Het moet anders!
Met deze frustratie kwam ik vaak thuis, mijn man werd er niet blij van en ik duidelijk ook niet. Ik heb het geluk gehad dat ik zelf een bedrijf kon starten. Geluk gehad dat Karlijn toen net een tussenjaar had en me kon helpen. Geluk dat er mensen in mijn omgeving waren die het begrepen, die mij steunden, familie, vrienden en gasten. Want ik was niet de enige die er last van had, dat wist ik wel. Last van die saaie sfeerloze zaaltjes voor een vergadering, voor een condoleance of voor een feestje. Dat kan dus inderdaad anders!

De start
Het is december 2008, plannen werden gesmeed in crisistijd. Van de eerste 5 reserveringen zeiden er 3 binnen 2 maanden weer af. De eerste gasten ontving ik in maart 2009. Langzaam, tergend langzaam, maar wel vertrouwen hebbend in het product, in wat ik kan. “Ik heb het nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan.” Is dit dé start? Of het start gewoon? Gewoon beginnen, omdat het kan, omdat het op je pad komt?
Een plek creëren waar we ons veilig voelen. Een plek waar we vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. Dat is waarom het gaat. Daar word ik blij van.

Ik wil geïnspireerd worden, met een voldaan gevoel naar huis gaan. Dat wil toch iedereen?
Als we samenwerken, als we allemaal bijdragen aan een gemeenschappelijke droom,
dan kunnen we die ideale plek verwezenlijken
.

Mensen staan centraal
Een plek waar mensen belangrijk zijn, een gezonde werkomgeving is, waar een gemeenschappelijke visie en een doel belangrijker is dan eigenbelang. Waar iedere dag weer een avontuur is door de mensen die we mogen ontmoeten. Die perfecte plek. Inmiddels alweer 10 jaar, met vreugde en plezier. Samen.

Door: Karin van der Grinten​​​​​​​