Workshops

schapenworkshop 3

Workshop Schapendrijven

De workshop bestaat uit diverse onderdelen.  Er wordt gestart met een originele kennismaking met de schapen. Hoe gedragen deze dieren zich en welke invloed kunnen wij hebben op hun gedrag? Vervolgens krijgt u een demonstratie met de honden en de bijzondere sport ‘Schapendrijven met Border Collies’, met uiteraard diverse Border Collies. Hoe wordt een hond nou een topper? Thema’s als communicatie, selectie, ambitie en doorzetten zullen besproken worden.

Na deze demonstratie gaat u zelf aan de slag. Lukt het u om de schapen over een uitdagend parcours te drijven? De schapen dienen in deze opdracht als spiegel voor de signalen die de groep aan hen geeft.
Tot slot gaat de gehele groep nog één laatste uitdaging aan. De inhoud is nog even geheim.

Door middel van diverse metaforen wordt de link gelegd naar het ‘echte’ leven omtrent kernwoorden als: samenwerking, communicatie, leiderschap, rollen binnen een groep, passie en ambitie. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een goed team te vormen? Hoe kunnen we onderling duidelijk en effectief met elkaar communiceren?

Gegarandeerd een fantastische en inhoudelijke workshop! Bekijk hieronder de video voor een preview.

Workshop Schapendrijven

Evelyn-Brouwers-Eigenaar-Ukelele4U

Workshop Ukelele Spelen

Bent u voor uw team op zoek naar een leuke, maar wel zinvolle teambuilding activiteit? Zoekt u eens iets anders dan de gangbare workshops?

De ukelele workshop wordt op maat voor bedrijven, waarin er naast het leren spelen van de ukelele ook aandacht besteed wordt aan verbinding, middels communicatie, samenwerking en luisteren naar elkaar.

U zult verrast zijn, hoe snel u en uw collega’s (ook als zij geen muzikale achtergrond hebben en nog nooit een muziekinstrument hebben vastgehouden) al echt iets kunnen spelen op de ukelele. En met hoeveel plezier dat gepaard gaat.

Er wordt aandacht besteed aan ritmes, om de beurt spelen en samenspelen. U krijgt de gelegenheid om eens in een hele andere setting met elkaar te werken, op een leuke, interactieve, muzikale en gezellige manier. Uiteindelijk wordt er naar een eindresultaat gewerkt, waarbij de cursisten zelf en eventueel in groepjes minimaal één song gaan spelen. Afhankelijk van uw wensen is het ook mogelijk dat groepjes naar een ukelele eindpresentatie toe werken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van extra muzikale ondersteuning door middel van een ritmebox. Mede hierdoor wordt het spelen van het resultaat als een succes ervaren.

Bekijk hieronder de video voor een preview.

Workshop Ukelele spelen

Lex Grote

Workshop Groots Schilderen

Lex Grote geeft inspirerende schilderworkshops in binnen- en buitenland. Voor grote en kleine groepen, maar ook individueel.
Leerzaam voor iedereen die wil schilderen en effectief voor organisaties als ‘team building’ activiteit.

Lex Grote (Eindhoven, 1958) volgde de Grafische opleiding in Eindhoven en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. In zijn werk laat Grote zich leiden door zijn persoonlijke expressie en inspiratie: “Ik componeer. Op het doek komt vakmatig terecht wat het op dat moment nodig heeft. Ik ben met meerdere werken tegelijk bezig, zet ze steeds weg. Ik kijk goed, zie wanneer het ‘af’ is; dan hoef ik er niets meer bij te zetten.”

Op doeken en lijsten, ook van zijn hand, brengen voorstellingen tot uiting wat er in Grote omgaat: “Ik zet mezelf open, vind steeds iets nieuws. Dat proces breng ik zelf op gang: atelier in, muziekje op, aan de gang. Soms klikt het ineens met een werk, soms maak ik toevalstreffers. Dan gebeurt er iets, mijn ambachtelijke flow.” Hij mag zich graag onderdompelen in het proces, het is het resultaat dat telt: “Wat zegt mijn werk, wat vertelt het de kijker?”

Bekijk hieronder de video voor een preview.

Workshop Groots Schilderen