Workshops

Een workshop kan een goede aanvulling zijn op een vergaderdag. Om als team samen op een andere manier tot nieuwe inzichten te komen, draagvlak te creëren of om tot beslissingen te komen. Door de jaren heen hebben we veel fijne contacten verzameld voor creatieve, sportieve of actieve workshops. We denken graag met u mee wat het beste bij uw wensen aansluit. Neemt u gerust contact met ons op hierover. Hierbij vast een paar voorbeelden.

Note: een workshop kan alleen bij ons plaatsvinden in combinatie met een (vergader)bijeenkomst. Een losse workshop zonder dat u gebruik maakt van onze andere faciliteiten, kunnen wij helaas niet voor u verzorgen.

Schapendrijven

Workshop Schapendrijven

Een originele teambuildingsactiviteit, heerlijk buiten in de natuur.
Tijdens de Workshop Schapendrijven krijgt u op ludieke wijze inzicht in uw eigen gedrag en dat van uw team. De schapen vormen hierin de spiegel. Afhankelijk van de doelstelling van uw bijeenkomst kunnen thema’s als samenwerking, communicatie, leiderschap, rollen binnen een groep, passie en ambitie centraal staan. Met mooie metaforen legt u de link naar uw team. De workshop brengt u inzicht, inspiratie maar ook energie!

Hoe ziet de Workshop Schapendrijven eruit?
Door middel van diverse opdrachten brengt u samen de schapen in beweging. We beginnen eenvoudig, maar gedurende de workshop worden de oefeningen steeds uitdagender. Na een interactieve uitleg is het de vraag wie er goed heeft opgelet en het in zich heeft om een goede schapendrijver te worden. U gaat het zien wanneer uw team (eventueel opgedeeld in kleinere groepjes) de schapen over een uitdagend parcours gaan leiden. Dit lukt alleen met goede samenwerking binnen het team! Vervolgens krijgt u een kijkje in de bijzondere sport ‘Schapendrijven met Border Collies’. Daarbij ziet u hoe we onze honden selecteren en trainen van pup tot volwassen sporthond. Een ware inspiratiebron die bijzondere inzichten geeft om zeker mee te nemen naar de werkvloer.
Tot slot eindigt u de workshop met een uniek finalespel. Eén ding staat vast, dit is gegarandeerd de meest bijzondere vorm van schapendrijven ooit!

LLanfarian Events
De Workshop Schapendrijven wordt verzorgd door Serge of Ellen van der Zweep of één van hun enthousiaste teamleden. Allen zitten in de hoogste klasse van de wedstrijdsport schapendrijven met Border Collies. Op onze boerderij met meer dan 1000 schapen is er dagelijks veel werk voor onze honden. Gepassioneerd laten we u opgaan in ons werk, de sport schapendrijven én de magische samenwerking tussen baasje en hond.

Gegarandeerd een fantastische en inhoudelijke workshop! Bekijk hieronder de video voor een preview.

Workshop Schapendrijven

Evelyn-Brouwers-Eigenaar-Ukelele4U

Workshop Ukelele Spelen

Bent u voor uw team op zoek naar een leuke, maar wel zinvolle teambuilding activiteit? Zoekt u eens iets anders dan de gangbare workshops?

De ukelele workshop wordt op maat voor bedrijven, waarin er naast het leren spelen van de ukelele ook aandacht besteed wordt aan verbinding, middels communicatie, samenwerking en luisteren naar elkaar.

U zult verrast zijn, hoe snel u en uw collega’s (ook als zij geen muzikale achtergrond hebben en nog nooit een muziekinstrument hebben vastgehouden) al echt iets kunnen spelen op de ukelele. En met hoeveel plezier dat gepaard gaat.

Er wordt aandacht besteed aan ritmes, om de beurt spelen en samenspelen. U krijgt de gelegenheid om eens in een hele andere setting met elkaar te werken, op een leuke, interactieve, muzikale en gezellige manier. Uiteindelijk wordt er naar een eindresultaat gewerkt, waarbij de cursisten zelf en eventueel in groepjes minimaal één song gaan spelen. Afhankelijk van uw wensen is het ook mogelijk dat groepjes naar een ukelele eindpresentatie toe werken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van extra muzikale ondersteuning door middel van een ritmebox. Mede hierdoor wordt het spelen van het resultaat als een succes ervaren.

Bekijk hieronder de video voor een preview.

Workshop Ukelele spelen

Lex Grote

Workshop Groots Schilderen

Lex Grote geeft inspirerende schilderworkshops in binnen- en buitenland. Voor grote en kleine groepen, maar ook individueel.
Leerzaam voor iedereen die wil schilderen en effectief voor organisaties als ‘team building’ activiteit.

Lex Grote (Eindhoven, 1958) volgde de Grafische opleiding in Eindhoven en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. In zijn werk laat Grote zich leiden door zijn persoonlijke expressie en inspiratie: “Ik componeer. Op het doek komt vakmatig terecht wat het op dat moment nodig heeft. Ik ben met meerdere werken tegelijk bezig, zet ze steeds weg. Ik kijk goed, zie wanneer het ‘af’ is; dan hoef ik er niets meer bij te zetten.”

Op doeken en lijsten, ook van zijn hand, brengen voorstellingen tot uiting wat er in Grote omgaat: “Ik zet mezelf open, vind steeds iets nieuws. Dat proces breng ik zelf op gang: atelier in, muziekje op, aan de gang. Soms klikt het ineens met een werk, soms maak ik toevalstreffers. Dan gebeurt er iets, mijn ambachtelijke flow.” Hij mag zich graag onderdompelen in het proces, het is het resultaat dat telt: “Wat zegt mijn werk, wat vertelt het de kijker?”

Bekijk hieronder de video voor een preview.

Workshop Groots Schilderen

djembé workshop

Leuk om samen “iets” te gaan doen. Hieronder nog een heel aantal mogelijkheden, de keuze is natuurlijk afhankelijk van wat past bij het team en het doel. De meeste workshops duren 1 à 1,5 uur.

Bijvoorbeeld kosteloos:
Wandelen, dat kan natuurlijk altijd hier, wandelen in de landerijen van Vincent van Gogh. In combinatie met eventueel een gids o.i.d.
Ook kosteloos is het Zweedse KUBB spel waarvan wij er 2 in huis hebben.

Denk ook bijvoorbeeld aan (op eigen terrein):
– Boogschieten en/of andere schuttersactiviteiten
– Boksen met Arnold Vanderlyde
– Workshop schermen
– Bonbons maken o.l.v. Meester Patissier Maurice Daamen
– Beeldhouwen bv samen een brug maken of met een eigen gemaakt kunstwerk naar huis gaan
– Constructieopdrachten in competitieverband, bv wie bouwt de hoogste toren met bamboestokken, bedrijfs vlag in top 😉
– Robinson spelen
– Tandemtour
– Tour met solex
– Tour met segway
– Djembé workshop
– Braziliaanse Percussie workshop met diverse slaginstrumenten
– Wijnproeverij/Cognacproeverij/Whiskyproeverij/Bierproeverij altijd leuk
– Lezing door …. ?
– Gebarentaal leren
– Bloemschikken 🙂

Er zijn nog meer mogelijkheden 😊 Wij kunnen u koppelen aan de betreffende bedrijven.
Leuk om zoiets weer te mogen organiseren.