Ge-boordhuys

Het perfecte Dreamteam!

Zo’n 7 jaar geleden kreeg ik de kans om bij Karin en Karlijn parttime aan de slag te gaan. Ik had zelf al wel wat ervaring in de horeca, maar toen ik de eerste keer meedraaide bij een particuliere partij, ging er een wereld voor mij open.

De manier waarop onze gasten welkom werden geheten, de aandacht en de details waarop gelet werd deden mij versteld staan. Ik was direct onder de indruk, en zelfs een beetje huiverig of ik dit niveau van gastvrijheid wel aankon.

Maar naar verloop van tijd word je steeds meer meegenomen in de gretigheid van het team en de honger naar perfectie waardoor je snel (bij)leert. En natuurlijk ook het enthousiasme wat de gast je teruggeeft is voor mij een belangrijke drijfveer, en de reden waarom ik hier nooit meer weg wil. Het geeft zoveel voldoening om iemand blij te maken met iets simpels zoals gastvrijheid.

Sinds 2 jaar ben ik vast in dienst en kreeg ik te maken met de zakelijke gasten die wij doordeweeks ontvangen. Dit is een andere tak van sport, maar geeft op een andere manier net zoveel voldoening als een feestelijke gelegenheid. Bij de zakelijke gast draait het net zo veel om aandacht, maar dan is het wel de manier waarop en wanneer deze aandacht gegeven kan worden. De privacy van onze gast hebben wij namelijk heel hoog in het vaandel staan. En dat gaat boven alles. Zelfs als de versgebakken appelhavermouttaart daardoor ietsjes afkoelt, het gaat om het goede resultaat van de dag en op welke manier wij daar aan kunnen bijdragen.

Dat klinkt streng, maar dit is wel de reden waarom bedrijven bij ons komen vergaderen. Omdat we snappen dat privacy in onze branche belangrijk en (helaas niet altijd) vanzelfsprekend is.

Uiteindelijk gaan ook deze gasten met een lach op hun gezicht naar huis, en dat is voor mij de voldoening die ik uit mijn werk haal. Dat samen met variëteit en de geweldige collega’s waarmee ik mag werken. Een groep mensen die ieder zijn eigen krachten heeft, wat ons samen tot het perfecte (Dream)Team maakt!

Gé Raijmakers
2018