Bestuurslid JCI De Kempen

Naast mijn werk en het ondernemerschap in het Boordhuys, ben ik bestuurslid van JCI (voorheen Junior Kamer) de Kempen. Was mijn agenda nog niet vol genoeg? Ja, eigenlijk wel… Maar ook dit is ontzettend leuk en leerzaam.

Bij JCI ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid.
Het is een mooie leerschool voor mij: een vereniging van jonge ondernemers en ondernemende mensen. We kunnen sparren over ondernemerschap, we leren van elkaars (werk)ervaringen, volgen trainingen, maar leveren ook een bijdrage aan de maatschappij. Wij organiseren bijvoorbeeld al 22 jaar de Beste Ondernemers Visie (BOV) van Eindhoven. Een groot evenement waar we trots op zijn, waar we jaarlijks maar liefst 450 ondernemers bij elkaar brengen! Zo koppelen we ook werkzoekenden aan potentiële werkgevers. En verzamelen we mooie kleding voor Dress for Success.
Zo kunnen we samen bijdragen aan een verbetering in de wereld, al is het maar een piepklein stukje. En hoe fijn en leerzaam is het om deze ervaringen in een gezellige omgeving op te kunnen doen?!

Als bestuurslid leer ik een hoop dingen die ik tijdens mijn studie en werk niet leer: mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen, een club van 25/30 kritische mensen te enthousiasmeren en ik leer mezelf beter kennen. Zo wordt ook langzaam maar zeker mijn angst voor het geven van presentaties steeds een beetje minder. Eigenlijk kan ik dat al best goed :-).
In 2016 was ik penningmeester en in 2017 ga ik in het bestuur aan de slag als Commissie Coördinator. Ik ben blij dat ik mezelf zo spelenderwijs kan ontwikkelen en op deze manier als jonge ondernemer kan blijven groeien.

Wilt u meer weten over het JCI kijk dan op http://www.jkdekempen.nl/  en http://www.jci.nl/

Karlijn van der Grinten