Aidan Mikdad, een waardige vervanger van Mariam Batsashvili, speelde zondag 19 januari de sterren van de hemel. Hij toverde sprookjesachtige en mystieke kleuren uit onze Bösendorfer. Wat een klankfantasie, en bovendien: wat een verbijsterend indringende voordracht.

Helaas kregen wij een paar dagen voor haar komst te horen dat Mariam Batsashvili door visumproblemen niet  in de gelegenheid was om naar Nederland af te reizen. Maar Aidan Mikdad maakte deze zondagmiddag alles goed!

De 18-jarige Aidan is een buitengewoon Nederlands pianotalent, zeg maar gerust een pianowonder, en staat op de rand van een internationale doorbraak.

Aidan Mikdad heeft ‘het talent, de ambitie en de motivatie om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren’.

In 2017 kreeg de destijds 15-jarige pianist deze lof toegezwaaid bij de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award.

Cornélie Hoendevanger schreef een prachtige recensie over hem in het ED. Hij noemde Aidan ‘een wijze ziel in een jong lichaam’. En zo hebben wij hem deze zondag ook leren kennen.

Hij speelde onderstaand programma op onze Bösendorfer:

Beethoven – piano sonate nr. 8 op. 13 “Pathétique “
Chopin – etude op. 25 no.1
Ravel – Gaspard de la Nuit

Pauze

Scriabin – Fantasie op. 28 in b klein
Uit Années de Pèlerinage, deel II:
Liszt – Sonetto del Petrarca 123
Liszt – Après une Lecture du Dante: Fantasia Quasi Sonata (“Dante Sonate”)

Prachtig en diep bewogen speelde Aidan de stukken met passie en ongekend talent. Onze gasten werden in de pauze getrakteerd op koffie/thee met huisgemaakte peer-pecan taart. Vele toehoorders moesten ontwaken uit een soort extase en terwijl ze traantjes wegpinkten spraken ze vol lof over de jonge virtuoos. Onder het genot van een heerlijke kop soep, kaasbuffet en drankje, nam Aidan alle tijd voor de ‘meet & greet’ met onze gasten.