Op Hemelvaartsdag 18 mei 2023, heeft er bij ons (weer) een Damesmiddag plaatsgevonden. Een groot succes! We blikken terug.

Wat maakt een damesmiddag zo speciaal en waardevol?

Er wordt natuurlijk veel gepraat en gelachen, maar er worden vooral veel intieme gesprekken gevoerd. Moeder en dochter die eindelijk eens tijd hebben voor elkaar. Want wanneer ga je nu alleen met je moeder iets leuks doen en wat is dan voor beiden leuk? Waar krijg je energie van, want alleen dan wil je er ruimte voor vrijmaken in je toch al overvolle agenda.

Waardevolle momenten creëren!

Wat ook erg leuk was dat we geleerd hebben hoe we bonbons moeten maken, wat is een chocoladeboon en waarom is het zo moeilijk om te maken. Meester patissier Maurice Daamen maakt de meest prachtige bonbons, iedere bonbon is een kunstwerkje op zich. Een nieuwe lijn gebaseerd op 3 prachtige werken van Vincent van Gogh heeft hij gelanceerd tijdens de opening van het Van Gogh Village Museum in Nuenen op 16 mei door H.M. Koningin Maxima. Maurice vertelde ons er over.

Evenals Suzanne Veldsink, gepassioneerd goudsmid. Ook zij was bij de opening van het Van Gogh Village Museum aanwezig met een nieuwe lijn sieraden en heeft bovendien speciaal voor H.M. een prachtige broche gemaakt met de stenen van haar kinderen er in. Suzanne vertelde vol passie over haar werk, hoe ze van oude sieraden weer nieuwe maakt; nieuwe sieraden met een verhaal. Het was de hele middag erg druk bij de polijstmachine, alle aanwezige sieraden werden gepolijst en nagekeken.

Dan waren er ook nog Sara en Sterre van St. Korneel: heb je een oud colbertje van je (wellicht al overleden) vader dan kunnen zij dat transformeren naar een prachtig damescolbertje. Spontaan sprong een dame op die in de modeshow mee ging lopen, samen met onze Meijke, Nanda en Karlijn. Zó leuk om te zien! Hugo Boss zou vast erg trots zijn als hij zou weten dat zijn jasjes op deze mooie manier weer hergebruikt worden, zó mooi!

Accordeonist Rob heette buiten de dames welkom met zijn gezellige muziek, waarbij wij een alcoholvrije mimosa serveerden. Om daarna snel van een glaasje Prosecco te genieten of van een winnend wijntje van Wijnwinkel St. Oreille uit Nuenen.

Er zijn door de dames herinneringen samen gemaakt en dat noemen wij een geslaagde middag!